PESEM IN SMEH ZA POLETNI NASMEH

Ko se bliža poletni solsticij in kresna noč, se dogajajo posebne stvari… Sonce pokaže svojo moč, saj je najvišje na nebu. Napolni nas z energijo. Pa ne samo to. Na kresno noč imajo posebno moč tudi rastline in s praprotnim semenom v žepu, se lahko celo pogovarjamo z živalmi. Kot da smo v nekem posebnem trenutku vsa bitja spet povezana v celoto, bivamo skupaj in nam je lepo.

Čarobnost poletnih dni in medsebojno povezanost smo nastopajoči želeli pričarati obiskovalcem na poletni prireditvi, ki je bila v nedeljo, 16. 6. 2024.  

Napovedovalka Petra Korenjak in Ženski pevski zbor Dramlje

Začeli smo z ljubeznijo, seveda. Če kdaj, je poletje najboljši čas za romantične trenutke. Fantje hodijo “vasovat” dekletom in preštevajo »pušeljce«, ki so jih dobili v dar. Marsikatera ljubezen je včasih zagorela ob sušenju sena ali žetju pšenice. In ko nas začara tisto pravo čustvo…

»Morje suho prej postane, sonce preje ostrmi, kot ljubezen prava ugasne, kadar enkrat zagoripravi pesem, ki smo jo ženske zapele skupaj z mladinskim zborom.

Plesna skupina Sayyidah in koreografinja Brigita Žaler

S svojim prihodom na oder so plesalke plesne skupine Sayyidah, pod umetniškim vodstvom Brigite Žaler, vrnile preveč zasanjane duše nazaj na zemljo in nas odpeljale na poletni izlet po Sredozemlju. Najprej v ciganskih ritmih v Egipt, potem pa proti Italiji s plesi metuljev. Plesalke so s svojo umetnostjo častile tudi zvezde na nebu, posnemale so lepoto slapov in se mnogokrat počutijo kot angeli na zemlji. In vedno znova in znova želijo plesati. Zase ter seveda za nas!

Mladinski pevski zbor OŠ Dramlje

O čem pa razmišljajo pevci Mladinskega pevskega zbora OŠ Dramlje? Iz njihovega izbora pesmi si lahko predstavljamo, da so, podobno kot plesalkam, tudi njim všeč zvezdice na nebu, mamino jutranjo kavo (cikorjo) pa bi najraje kar prespali. Ampak Marija Klančar, ki je njihova zborovodkinja, jih vedno uspe navdušiti za nove izzive. Kajti Svet prelep je, da bi ga preživeli v postelji…  

Ženski pevski zbor obrekuje

Odrasle pevke ŽePZ smo obiskovalce v nadaljevanju popeljele po zeleni Sloveniji. Na poti smo nevesti zaželele srečno rajžo v zakonski stan in na koncu smo bile tako zelo utrujene od dolgega, napornega dneva,  da ni prišlo v poštev nič drugega kot počitek in prost večer, ki je ravno pravšnji za Obrekovanje. Brez cenzure!

Naša prireditev se je počasi bližala h koncu. Na oder smo spet povabili Mladinski pevski zbor in ker si resnično želimo, da se nam devetošolke naslednjo sezono pridružijo v ženskem zboru, smo skupaj zapeli pesem Lollipop in devetošolke (pa tudi ostale pevce, seveda) podkupili z lizikami. Držimo pesti, da bo naš načrt deloval!

Zaključek prireditve z vsemi nastopajočimi

Za slovo smo se vsi nastopajoči, s plesom in pesmijo Siyahamba, poslovili v »božji svetlobi« in verjamemo, da je ta svetloba v vsakem od nas, vsaj za nekaj časa, pregnala temo in skrbi ter poskrbela za poletni nasmeh.

Pri tem so nam pomagale Anica Čede, Petra Korenjak in Aneja Verk, ki so našo prireditev povezale v celoto. Hvala!

Hvala tudi vsem neimenovanim, ki so kakorkoli pomagali pri izvedbi prireditve.

VSEM ŽELIMO LEPE, BREZSKRBNE POČITNICE!

Prireditev je sofinancirala Občina Šentjur in je bila izpeljana v okviru Šentjurskega poletja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja