NA INTENZIVNIH VAJAH V BISTRICI OB SOTLI – HOSTEL GABRONKA, 20. IN 21. 1. 2024

Program dela, ki smo ga začrtale v začetku letošnje pevske sezone je nakazal, da bo potrebno precej vaditi. V novembru smo tako izvedle prve – enodnevne intenzivne vaje kar v domačem okolju, v januarju pa smo se odpravile na dvodnevne, v Bistrico ob Sotli. Gostovale smo v Hostlu Gabronka. Odločitev se je izkazala za zelo dobro. Čeprav nam lokacija ni bila znana,  je predsednica zbora Barbara Cmok poskrbela za brezhibno organizacijo! Vse je štimalo; tako prostorsko, gastronomsko, kot tudi ambientalno. Hvala in se priporočamo še za naslednjič! Sneg je očitno naš spremljevalec na intenzivnih vajah. Torej če želite izvedeti, kdaj nas bo zasnežilo naslednjo zimo, smo pravi naslov, da vam izdamo skrivnost!

HOSTEL GABRONKA

Vaje smo pričele po planu, v soboto zjutraj ob 9:00 uri. Najprej je bilo skupno ogrevanje glasilk in telesa, potem pa ločeno delo po glasovih. Tudi tokrat sta priskočila na pomoč Zala Golob in Simon Kolar, ki pa je že itak naša članica, oz. naš podpornik. Hvala obema!

PRVI IN TRETJI GLAS

Po napornem delu je bilo potrebno narediti odmor. Narava je resnično poskrbela za čudovito vzdušje in prijetno sprostitev. Za telo pa so poskrbeli v bližnjem lokalu, kamor smo se odpravili na kosilo.

PRED ODHODOM NA KOSILO

Telesno okrepljene smo se po odmoru vrnile k resnemu delu. Nekaj časa še ločeno po glasovih, nato pa skupaj. Seveda nas čaka še veliko dela, vendar so naše skladbice zazvenele bolj obetajoče kot na ločenih vajah. Prej nelogični toni so se prelili v čudovite harmonije.

SKUPNE VAJE

Dan smo zaključile v bližnjem lokalu, kjer so tudi tokrat poskrbeli za naše želodčke. Za dušo pa smo poskrbeli sami. Izpod Simonovih prstov nam je kitara dajala ritem, najprej pri rojstnodnevni napitnici in nato pri sprehajanju po slovenski zimzeleni glasbi. Petje je očitno naša strast.

Naslednje jutro smo najprej poskrbele za primerno »vskladiščenje« dobrot, ki smo jih prinesle zraven, potem pa zavzeto sledile našemu cilju. Anja, hvala za predanost, da svoje znanje tako potrpežljivo prenašaš v naše, včasih trde glave!

Čas kar prehitro mine in že je bilo potrebno pospraviti prostore in se odpraviti na pot. Zopet smo preživeli dva čudovita dneva tako za druženje, kot za širjenje in utrjevanje našega pevskega znanja. Druženje smo zaključili v gostišču Krpan.

ZAKLJUČNO KOSILO PRI KRPANU

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja