GOSTOVANJE V NOVI CERKVI, 20.5.2023

Članice ŽePZ Dramlje, smo v maju gostovale na letnem koncertu Moškega pevskega zbora KUD Nova Cerkev. Prisluhnile smo ubranemu petju gospodov, kjer je čutiti, da jih petje povezuje že vrsto let. V lanskem letu so namreč praznovali 50. letnico delovanja, kjer posamezni člani sodelujejo že od vsega začetka. Pripravili so zanimiv program, ki so ga popestrili z nekaterimi hudomušnimi pesmimi.

Moški pevski zbor Nova Cerkev

Drameljčanke smo  pripravile jezikovno in celinsko raznolik nastop, ki smo ga inštrumentalno  začinile. Če smo ob prihodu v dvorano imele pomisleke glede akustike, smo iz nastopa odhajale rahlo nevoščljive; »tudi v Dramljah bi imeli takšen prostor«.

Ženski pevski zbor Dramlje v Novi Cerkvi

Po nastopu so gostitelji poskrbeli še za naša telesa z domačimi prehranskimi specialitetami. Tudi dobre kapljice ni manjkalo, ki pa je pripomogla, da so naša grla zapela skupaj z moškimi še nekaj ljudskih, oziroma ponarodelih skladbic. Ob zaključku smo se preizkusile še v cerkvenem repertoarju, kar je posebej razveselilo tamkajšnjega župnika, gospoda Alojza Vicmana, ki se nam je pridružil.

Hvala gostiteljem za prijeten glasbeno družaben dogodek. (Greta Jurak)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja